Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z jogurtów greckich z brzoskwiniami. Sernik z kruszonką, oblany polewą cytrynową, wyszedł pyszny.
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47774
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165635
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 412
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47774
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165635
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 412
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 107
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować.Większą częścią połowy wylepić spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.Resztę odstawić na kruszonkę.
owoce-Brzoskwinie odsączyć i pokroić na plasterki. Poukładać na surowym cieście.
masa-Żółtka zmiksować z połową cukru, potem z jogurtem, na niskich obrotach miksera. Przesiać tam budynie, dodać kokos, grysik i zmiksować. Białka ubić z resztą cukru i wmieszać porcjami w masę jogurtową. Wylać na brzoskwinie.
Porozkładać kruszonkę.
Piec ok.1 godz. w 175 *C. na złoto. Jak mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia.
lukier-Cukier puder rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na lejącą papkę,ale nie za rzadką. Polać zimny placek w esy-floresy.