Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z jogurtów greckich z brzoskwiniami. Sernik z kruszonką, oblany polewą cytrynową, wyszedł pyszny.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 92
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem i jajkami. Przesiać do tego mąkę z proszkiem i zmiksować.Większą częścią połowy wylepić spód blaszki (30x40)wyłożonej papierem do pieczenia.Resztę odstawić na kruszonkę.
owoce-Brzoskwinie odsączyć i pokroić na plasterki. Poukładać na surowym cieście.
masa-Żółtka zmiksować z połową cukru, potem z jogurtem, na niskich obrotach miksera. Przesiać tam budynie, dodać kokos, grysik i zmiksować. Białka ubić z resztą cukru i wmieszać porcjami w masę jogurtową. Wylać na brzoskwinie.
Porozkładać kruszonkę.
Piec ok.1 godz. w 175 *C. na złoto. Jak mocno brązowieje to przykryć papierem do pieczenia.
lukier-Cukier puder rozetrzeć z sokiem i gorącą wodą, na lejącą papkę,ale nie za rzadką. Polać zimny placek w esy-floresy.