Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1306
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18470
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1306
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5835
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8840
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18470
Składniki
Wiórki kokosowe uprażyć na suchej patelni az lekko zbrązowieją ( duży ogień i ciągłe mieszanie) - wystudzić.
Masło utrzeć z cukrem za pomocą miksera dodając stopniowo żółtka. Kiedy masa będzie pulchna i jednolita wlać powoli alkohol i aromat ciągle miksując.
Do gotowej masy wmieszać ( łyżką) wiórki kokosowe.
Gotową masą poprzekładać wafle i schłodzić w lodówce (przyciśnięte czymś cięższym).
Pałaszować ze smakiem. Życzę miłych kokosowych wrażeń.