Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, orzeźwiający, znika z talerzyka bardzo szybko. :)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 51
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 795
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 8889
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 51
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 795
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 8889
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mąkę, proszek do pieczenia i budyń wymieszać i połączyć delikatnie z masą jajeczną.Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię i piec ok. 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Biszkopt wyjąć z tortownicy i umieścić na paterze, założyć obręcz tortownicy.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Jogurt, mleczko kokosowe, 150g cukru i cukier waniliowy wymieszać na jednolitą masę. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić w garnku na małym ogniu, do garnka przełożyć 2-3 łyżki masy kokosowej i wymieszać. Następnie dodać do reszty masy.
Truskawki umyć, odszypułkować. Kilka, kilkanaście truskawek pokroić na plasterki i ułożyć je dookoła na wewnętrznej stronie obręczy. Mniej więcej połowę pokroić na połówki i wyłożyć nimi całą powierzchnię biszkoptu. Zalać lekko tęźejącą masą kokosową. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Pozostałe truskawki pokroić na plasterki i ułożyć na wierzchu masy kokosowej. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu (z 30g cukru) i wylać ostrożnie na truskawki. Wstawić do lodówki na pół godziny, aby polewa całkowicie stężała. Potem zdjąć obręcz i podawać. Smacznego :)