Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, orzeźwiający, znika z talerzyka bardzo szybko. :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112837
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 121
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 278
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 385
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 673
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112837
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 121
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 278
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 385
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 673
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Mąkę, proszek do pieczenia i budyń wymieszać i połączyć delikatnie z masą jajeczną.Masę przełożyć do tortownicy, wyrównać powierzchnię i piec ok. 20-25 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Biszkopt wyjąć z tortownicy i umieścić na paterze, założyć obręcz tortownicy.
Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Jogurt, mleczko kokosowe, 150g cukru i cukier waniliowy wymieszać na jednolitą masę. Żelatynę odcisnąć, rozpuścić w garnku na małym ogniu, do garnka przełożyć 2-3 łyżki masy kokosowej i wymieszać. Następnie dodać do reszty masy.
Truskawki umyć, odszypułkować. Kilka, kilkanaście truskawek pokroić na plasterki i ułożyć je dookoła na wewnętrznej stronie obręczy. Mniej więcej połowę pokroić na połówki i wyłożyć nimi całą powierzchnię biszkoptu. Zalać lekko tęźejącą masą kokosową. Wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc.
Pozostałe truskawki pokroić na plasterki i ułożyć na wierzchu masy kokosowej. Przygotować polewę wg przepisu na opakowaniu (z 30g cukru) i wylać ostrożnie na truskawki. Wstawić do lodówki na pół godziny, aby polewa całkowicie stężała. Potem zdjąć obręcz i podawać. Smacznego :)