Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla tych którzy nie lubią ciast z kremem. Jest smaczna, ładnie wygląda i nie jest zbyt słodka.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7793
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 268
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2953
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7793
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 268
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2953
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Składniki
Miękką margarynę utrzeć i dodawać stopniowo żółtka oraz olej. Następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Na końcu wymieszać z białkami ubitymi ze szczyptą soli i dodawanym stopniowo cukrem.
Ciasto podzielić na 4 równe części. Do pierwszej dodać mak, do drugiej - kisiel, do trzeciej - kakao, do czwartej - odrobinę aromatu cytrynowego.
Keksówkę (30 cm) wyłożyć papierem do wypieków. Wylać ciasto kakaowe. Na ciasto kakaowe, wzdłuż środka foremki wylać ciasto białe. Następnie w ten sam sposób ciasto z kisielem i ciasto z makiem. Na końcu ciasto przeciąć wzdłuż nożem, aby podczas pieczenia równo pękło.
Piec ca 60 min. w temperaturze 190 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone.
Po wystudzeniu polać biała polewą np Delekty.
Przepis pochodzi z promocji margaryny Kasia.