Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą tych ciasteczek jest to, że można je przechowywać nawet do 5 tygodni.
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 17
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 47
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 195
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 17
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 47
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 195
Składniki
Masło , mąkę , cukier puder i żółtka zagniatam na jednoltą masę Ciasto dzielę na trzy części .z czego jedna jest trochę większa od pozostałych. Największą część zostawiam , natomast do drugiej dodaję kakao , a do trzeciej barwnik i zagniatam.
Na stolnicy wałkuję białą część , na nią kładę rozwałkowaną część z barwnikiem. W środku umieszczam kakaową część i zwijam. Kakaowej części nie wałkuję , tylko kładę w formie ' parówki'. Ciasto zawijam w folię spożywczą i umieszczam w zamrażarce na min. 1 godz.
Piekarnik rozgrzewam do 170 stopni. Ciasto kroję w plasterki ok. 5 mm. Rozkładam na papier do pieczenia i piekę ok. 10 min. Studzę. Jeśli chcemy je dłużej przechowywać, należy umieścić je w dobrze zamkniętym pojemniku.