Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik kulinarny poradzi sobie z nimi.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2442
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4604
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1745
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2442
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4604
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1745
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Składniki
Mąkę przesiać, posiekać z margaryną i wymieszać z cukrem pudrem. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Następnie podzielić je na trzy części. Do jednej dodać mak, do drugiej kakao, a trzecią pozostawić białą. Każdą część osobno rozwałkować i wykrawać kółka małym kieliszkiem. Ilość kółek każdego ciasta powinna być taka sama. Układać ciastka na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w temperaturze 170ºC przez około 15-20 minut na złoty kolor. Upieczone, ostudzone ciastka smarujemy masą krówkową i składamy tak, aby ciastko składało się z trzech różnych warstw.
Ciastka robi się błyskawicznie. Są smaczne. Jednak najlepiej smakują na drugi dzień.