Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik kulinarny poradzi sobie z nimi.
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 80
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18660
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7147
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30777
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 80
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18660
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7147
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30777
Składniki
Mąkę przesiać, posiekać z margaryną i wymieszać z cukrem pudrem. Dodać żółtka i zagnieść ciasto. Następnie podzielić je na trzy części. Do jednej dodać mak, do drugiej kakao, a trzecią pozostawić białą. Każdą część osobno rozwałkować i wykrawać kółka małym kieliszkiem. Ilość kółek każdego ciasta powinna być taka sama. Układać ciastka na posmarowanej tłuszczem blasze i piec w temperaturze 170ºC przez około 15-20 minut na złoty kolor. Upieczone, ostudzone ciastka smarujemy masą krówkową i składamy tak, aby ciastko składało się z trzech różnych warstw.
Ciastka robi się błyskawicznie. Są smaczne. Jednak najlepiej smakują na drugi dzień.