Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z na prawdę rewelacyjnym przepisem na ciasto, które zachwyca smakiem i wyglądem. Mowa o cieście Wiosna. Składa się z biszkoptu, kremu na bazie soczku Kubuś, śmietanki z kolorowymi galaretkami i galaretki jest bardzo pyszne, orzeźwiające, rozpływa się w ustach a dodatkowo pięknie, kolorowo wygląda.
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 9
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 60
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 118
Ten przepis to idealna propozycja na słodkie śniadanie lub deser, który zachw...
Odsłon: 9
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 60
Krem przygotowany do ciasta na święto dziadka. Krem śmietankowy z mascarpone...
Odsłon: 118
Składniki
BISZKOPT białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, potem zmniejszamy obroty i dodajemy żółtka-miksujemy, przesiewamy sypkie składniki-delikatnie mieszamy łyżką. Przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu i pieczemy ok 20 minut. Studzimy.
KREM do garna wlewamy sok, dodajemy budynie-dokładnie mieszamy i gotujemy do zgęstnienia. Powstały budyń studzimy. Masło w temp pokojowej ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy stopniowo ostudzony budyń też w temp pokojowej i dokładnie miksujemy. ***na tym etapie polecam skosztować kremu jeśli jest dla Was np mało słodki można dodać więcej cukru Krem wykładamy na ostudzony biszkopt i wstawiamy wszystko do lodówki.
WARSTWA GALARETKOWA galaretkę malinowa i brzoskwiniową rozpuszczamy w 1,5 szkl wrzątku, dokładnie mieszamy, studzimy. Pojemniki z galaretkami wstawiamy do lodówki żeby się stężały. (ja sobie to zrobiłam wieczorem poprzedniego dnia przed pieczeniem ciasta)Stężałe galaretki kroimy w kostkę.Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, dokładnie mieszamy i studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy żelatynę-wszystko chwilę miksujemy na najwyższych obrotach, szybko dodajemy pokrojone galaretki, mieszamy i od razu wykładamy na krem.
Galaretki agrestowe przygotowujemy według instrukcji, tężejące wykładamy na ciasto. Ciasto powinno poleżeć w lodówce na pewno całą noc.