Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ciasto to połączenie trzech smaków. Ciasto kakaowe, ser z nutką pomarańczy i beza z aromatem migdałowym.
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 16
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 51
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 112
Prosty, szybki obiad . Udka z kurczaka w aromatycznej marynacie, duszony na p...
Odsłon: 16
Polecam. Lubią dorośli i dzieci.
Odsłon: 51
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 112
Składniki
Masa serowa: Całe jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, dodać ser, budyń, mąkę ziemniaczaną i mus z dyni, zmiksować.
Pod koniec dodać ubitą śmietankę, skórkę pomarańczową i kilka kropel aromatu pomarańczowego, delikatnie wymieszać.
Ciasto: Do garnka włożyć masło, dodać mleko, kakao i cukier, mieszając gotować 4-5 minut. Odlać pół szklani, resztę ostudzić. Do ostudzonej masy dodać żółtka, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, cukier z wanilią i sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać.
Beza migdałowa: Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy. Następnie partiami dodawać obie mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, aromat migdałowy i ocet. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać.
Blaszkę z bokami o wymiarach 21/35 cm. wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać na przemian ciasto ciemne, białe i masę serową. Blaszkę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 60 minut. Upieczone ciasto ostudzić i ozdobnie oblać białym lukrem i odłożoną polewą wymieszaną z łyżką spirytusu lub soku z cytryny. Lukier: Cukier puder utrzeć do białości z sokiem z cytryny.