Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 196
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 79
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 83
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 100
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 196
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 79
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 83
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, masło, cukier i sól, posiekać nożem. Dodać jajko, śmietanę i żółtka, zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 1 godzinę.
Jabłka obrać i pokroić w cienkie plasterki. Obtoczyć w cynamonie.
Ciasto podzielić na trzy części. Rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Podsypać mąką. Pokroić na kwadraty o bokach około 9cmX9cm
Na kwadrat nałożyć około 6 plasterków jabłek. Złożyć w prostokąt. Boki przycisnąć widelcem. posmarować roztrzepanym białkiem. Piec na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 20 minut. SMACZNEGO!