Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie orzechów, delicji, pysznego kremu, truskawek, same pyszności :)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 154
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 562
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 612
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 879
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 154
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 562
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 612
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 879
Składniki
Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, orzechy, migdały wymieszane z mąką i proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 równe części i upiec w 180 °C przez 40 min.
Masa: Sok pomarańczowy zagotować z syropem różanym. Budynie zmiksować z wodą, żółtkami i mąką. Tak przygotowany budyń dodać do gotującego się soku. Do kostki margaryny dodawać po łyżce ostudzonego budyniu i zmiksować na jednolitą masę.
Na ciasto wyłożyć 1/3 masy, następnie delicje lekko namoczone w kawie, znowu 1/3 masy, ciasto, ostatnią część masy, na to pokrojone truskawki i zalać je galaretkami.