Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Korzenne ciasteczka-Speculoos to świetne, aromatyczne ciasteczka.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 997
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11966
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5113
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier i przyprawy. Dodajemy mleko i masło. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na przynajmniej 2 godziny ( najlepiej na całą noc) Po wyjęciu ciasta wałkujemy na około 5 mm. Wykrawamy foremkami i wykładamy na natłuszczoną blaszkę do pieczenia. Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut. Studzimy na kratce. Smacznego ;)