Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosc słodkie, ale przepyszne ciasto do popołudniowej, weekendowej kawy. Nieskomplikowane w wykonaniu. Do mojego kremu użyłam pozostałej po waflach masy z mleka w proszku - oryginalnie masa krówkowa.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1102
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1304
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1102
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 299
Składniki
Upieczony i ostudzony biszkopt, włożyc do formy w której się piekł (wybaczcie mi mój biszkopt-robiłam z innego niż zwykle przepisu i niestety nie udał się tak jak powinien).
Miękkie masło ucierac przez kilka minut mikserem, po czym dodawac po łyżce masy krówkowej i dalej ucierac. Masę wyłożyc na biszkopt i rozsmarowac. Na masę dodac pokruszone bezy (ja robiłam sama wg proporcji 2 białka i ok. 3/4 szkl. cukru - masa musi byc bardzo gęsta i trochę ciągnąca. Bezy suszyłam w piekarniku ok. 1,5h.). Na bezy rozsmarowac ubitą na sztywno śmietanę kremówkę dodając 1-2 łyżki cukru pudru. Wierzch posypac startą czekoladą lub polewą toffi.