Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22134
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 133
Czekolada z pomarańczami to prawdziwy rarytas – wiedzą o tym wszyscy miłośnic...
Odsłon: 22134
Sos chrzanowy znakomicie komponuje się z różnego rodzaju zimnymi mięsami, węd...
Odsłon: 133
Składniki
Połowę mleka gotujemy z cukrem. W pozostałym mleku rozprowadzamy mąkę. Gdy mleko z cukrem zacznie wrzeć, dodajemy mleko z mąką kokosową. Nie gotujemy, należy wyłączyć dodac starta skórkę z cytryny i zamieszać. Masa będzie sypka i nie przejmujemy się tym, ponieważ taka ma być. Odstawiamy w chłodne miejsce. Miekkie masło miksujemy na puch i stopniowo dodajemy zimną masę. Na spód blachy wykładamy herbatniki, masę i ponownie herbatniki. Udekorowałam bitą śmietanką. Smacznego.