Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja improwizacja. Rozkosz dla podniebienia.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Z jajek, cukru, majonezu, mąki i proszku do pieczenia ubiec ciasto (szczegółowy opis w przepisie na babkę majonezową). Piec ca 30 m. w temp. 190 st. C
Mus jabłkowy podgrzać i wsypać galaretki. Dobrze wymieszać i odstawić, żeby stężała.
Wyłożyć na upieczony placek.
Następnie ubić śmietanę i łyżką cukru, a następnie wlać żelatynę rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Dobrze zmiksować i wyłożyć nas mus jabłkowy. Wstawić do lodówki lub inne chłodne miejsce.
Na koniec można jeszcze posypać startą czekoladą.
SMACZNEGO.