Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta to już prawie przeszłość, a kolejne dopiero za rok, po drodze są jeszcze święta wielkanocne, ale na nie też kilka miesięcy poczekamy, dlatego czas powspominać ciasta:) Oczywiście nie mogło ob
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 296
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2307
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 432
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 856
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 296
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2307
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 432
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 856
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z cukrem,sodą, anyżem i proszkiem do pieczenia. Odstawiamy, w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy przyprawę do piernika, miód i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy tak aby powstała jednolitą konsystencję. Odstawiamy z ognia, dodajemy mleko cały czas mieszając i jajka. Masę maślana dodajemy do suchy składników i mikserem miksujemy na gładką masę. Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownica i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Zostawiamy do wystygnięcia. Po tym czasie nasz piernik kroimy na w pół i przekładamy dżemem. W rondelku roztapiamy obie czekolady. Polewamy ciasto i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego!