Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta to już prawie przeszłość, a kolejne dopiero za rok, po drodze są jeszcze święta wielkanocne, ale na nie też kilka miesięcy poczekamy, dlatego czas powspominać ciasta:) Oczywiście nie mogło ob
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1398
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 423
Mus z łososia z pesto, z serii nieudanych wyrobów, z pytaniem: co przypomina?
Odsłon: 175
Idealne ciasto nie tylko na święta. Prosty i szybki piernik według przepisu m...
Odsłon: 1398
Przepis dnia
Topinambur nadaje tej kremowej zupie lekko słodkiego, orzechowego smaku, pod...
Odsłon: 423
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z cukrem,sodą, anyżem i proszkiem do pieczenia. Odstawiamy, w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy przyprawę do piernika, miód i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy tak aby powstała jednolitą konsystencję. Odstawiamy z ognia, dodajemy mleko cały czas mieszając i jajka. Masę maślana dodajemy do suchy składników i mikserem miksujemy na gładką masę. Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownica i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Zostawiamy do wystygnięcia. Po tym czasie nasz piernik kroimy na w pół i przekładamy dżemem. W rondelku roztapiamy obie czekolady. Polewamy ciasto i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego!