Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta to już prawie przeszłość, a kolejne dopiero za rok, po drodze są jeszcze święta wielkanocne, ale na nie też kilka miesięcy poczekamy, dlatego czas powspominać ciasta:) Oczywiście nie mogło ob
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 596
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 61
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 36
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 882
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 304
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 596
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 61
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 36
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 17
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 882
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 304
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski i mieszamy z cukrem,sodą, anyżem i proszkiem do pieczenia. Odstawiamy, w rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy przyprawę do piernika, miód i kakao. Wszystko dokładnie mieszamy tak aby powstała jednolitą konsystencję. Odstawiamy z ognia, dodajemy mleko cały czas mieszając i jajka. Masę maślana dodajemy do suchy składników i mikserem miksujemy na gładką masę. Przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownica i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Zostawiamy do wystygnięcia. Po tym czasie nasz piernik kroimy na w pół i przekładamy dżemem. W rondelku roztapiamy obie czekolady. Polewamy ciasto i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Smacznego!