Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam nieskomplikowany krem na bazie kremówki i czekolady. Krem prosty w przygotowaniu a za razem bardzo smaczny, bo czekolada i kremówka to zgrany duet. Krem nadaje się do tortów, babeczek , deserów itp. Polecam
mikser, tarka, obieraczka , nóż, łyżka drewniana, miska,
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 56
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 90
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5951
Składniki
Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić na sztywno z cukrem pudrem , gdy śmietana będzie już prawie ubita, cały czas ubijając dodać stopniowo śmietan fix. a następnie połączyć śmietanę z serkiem mascarpone. Czekolady zetrzeć obieraczką lub na tarce albo tak jak ja to zrobiłam drobno posiekać. Tak przygotowaną czekoladę dodać do ubitej masy śmietankowej z serkiem i wymieszać łyżką drewnianą. Krem straciatella gotowy. Smacznego
Śmietana połączona z serkiem mascarpone.
Dodawanie czekolady.
Krem gotowy.