Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten sernik przygotujesz w mgnieniu oka. Bez pieczenia, wystarczy zagotować masę serową w garnku i gotowe. Ciasto wychodzi niezwykle kremowe i delikatne. My zdecydowaliśmy się podać je z polewą karmelową, ale śmiało możesz zastąpić ją czekoladową.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 792
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Zacznij od przygotowania spodu. Rozpuść w małym garnuszku 50 g masła. Herbatniki zmiel w blenderze na drobny proszek i przesyp do miski. Połącz z masłem.
Masę rozprowadź na dnie tortownicy i mocno dociśnij np. za pomocą łyżki. Odstaw w chłodne miejsce.
Czas na masę serową. Jajka wybij do miski.
Do dużego garnka włóż masło i wsyp cukier puder. Podgrzewaj na niewielkim ogniu, cały czas mieszając, aby składniki się połączyły. Następnie partiami dodawaj mielony twaróg i jajka.
W zimnym mleku rozpuść budyń i dodaj do masy twarogowej wraz z łyżeczką pasty waniliowej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Niech całość lekko się zagotuje. Następnie zestaw z palnika i wyłóż na herbatnikowy spód.
Przygotuj polewę. Na patelnię wysyp cukier podgrzewaj do momentu, aż się rozpuści. Następnie dodaj masło oraz śmietankę i zacznij energicznie mieszać. Gdy się połączą, zdejmij z ognia, wsyp szczyptę soli i zamieszaj.
Gotową polewę wylej na wierzch ciasta.