Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie,rozpływa się w ustach.....
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 416
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21907
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1782
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 416
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 21907
Składniki
Wykonanie: Ciasto miodowe: Mąkę przesiać z sodą,dodać margarynę,posiekać nożem,dodać cukier,jajko,miód i wyrobić ciasto. Włożyć do lodówki na 20 minut,następnie ciasto podzielić na 2 części i upiec 2 placki. Każdy placek piec około 20 minut Ciasto biszkoptowe: Jajka ubijamy z cukrem,budynie wsypujemy do szklanki i dopełniamy mąką i proszkiem , dodajemy do masy jajecznej .Delikatnie mieszamy ,pieczemy w takiej samej blaszce jak poprzednie placki. Krem: -1/2 litra mleka -1/2 szklanki cukru -1 cukier waniliowy -1 kostka masła lub margaryny Wymienione składniki zagotować.Następnie: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 1,5 łyżki mąki pszennej rozprowadzić w 1/4 szklanki mleka i wlać na gotujące się mleko z cukrem i masłem.Zagotować,ciepłym kremem przekładać placki w następującej kolejności: -placek miodowy -krem -biszkopt -krem -placek miodowy -polewa czekoladowa(125 ml śmietanki 30% i tabliczka mlecznej lub gorzkiej czekolady)