Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94006
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3552
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 94006
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2756
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3552
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1646
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2326
Składniki
MASA BUDYNIOWA 2,5 szklanki mleka + 0,5 szkl. cukru i cukier wanil. zagotować.
1 szklankę mąki + 1 szklankę mleka + żółtka zmiksować i dodać do gotującego się mleka. Ugotować budyń aż będzie gęsty ciągle mieszając.
Wystudzić i połączyć ze zmiksowanym masłem.
Dno dużej blaszki wyłożyć pergaminem lub folią aluminiową.
Układać warstwy - herbatniki (jeden obok drugiego) - masa budyniowa (pół) - krakersy - masa krówkowa - krakersy - masa budyniowa - herbatniki - bita śmietana (krótko ubita razem ze śmietanfixami) - gorzka czekolada starta na tarce
Ciasto najlepsze na drugi dzień