Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna krucha rolada z orzechami polecam
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95973
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 95973
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1909
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5731
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5729
Składniki
Z białek odrobiny soli i cukru ubijam sztywną piane i dodaje do niej zmielone orzechy odstawiam,
Z wyżej podanych składników maki proszkiem do pieczenia ,jajka ,cukru śmietany i margaryny zagniatam ciasto kruche .Ciasto rozwałkowuje na dosyć cienki placek stolnicy w razie potrzeby podsypuje mąką by sie nie przykleiło do stolnicy ,placek smaruje masa białko z orzechami zwijam w rulon i wkładam do keksowi łączeniem, do spodu .
Roladę orzechowa piekę w nagrzanym piekarniku ok 25 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu
Ostudzona roladę polewam rozpuszczona w ciepłym mleku czekolada gorzka i posypuje wiórkami lub orzechami