Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna krucha rolada z orzechami polecam
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1161
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1161
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Z białek odrobiny soli i cukru ubijam sztywną piane i dodaje do niej zmielone orzechy odstawiam,
Z wyżej podanych składników maki proszkiem do pieczenia ,jajka ,cukru śmietany i margaryny zagniatam ciasto kruche .Ciasto rozwałkowuje na dosyć cienki placek stolnicy w razie potrzeby podsypuje mąką by sie nie przykleiło do stolnicy ,placek smaruje masa białko z orzechami zwijam w rulon i wkładam do keksowi łączeniem, do spodu .
Roladę orzechowa piekę w nagrzanym piekarniku ok 25 minut w 200 stopniach na środkowej półce bez termo obiegu
Ostudzona roladę polewam rozpuszczona w ciepłym mleku czekolada gorzka i posypuje wiórkami lub orzechami