Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód, soczyste jabłka i chrupiąca kruszonka na wierzchu... Czegóż jeszcze można pragnąć?
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2605
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 180
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 70
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 2605
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 180
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 70
Składniki
Blachę lub tortownicę starannie wysmaruj masłem lub wyłóż papierem do pieczenia.
Utrzyj ciasto z masła, cukru, 2 opakowań cukru waniliowego, soli, cynamonu i mąki.
Przygotuj masę jabłkową: owoce obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Lekko odciśnij sok i wymieszaj z bułką tartą i 1 opakowaniem cukru waniliowego.
Wyłóż formę 34 ciasta, na wierzchu połóż masę jabłkową. Posyp kruszonką z pozostałego ciasta. Piecz na środkowej półce piekarnika przez 40-45 min w temp. 195 stopni. Jeśli masz piekarnik z obiegiem powietrza to w trochę niższej.