Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie połączenie smaków daje zaskakujący pozytywny efekt
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35688
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1202
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6002
        
        
                Składniki
Wykonanie: Z mąki, połowy cukru, soli, masła, jajka, żółtka , zagnieść szybko ciasto i wstawić do lodówki. Dynię pokroić zalać odrobina wody i udusić do miękkości, po czym odcedzić. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, dowolnie pokroić i zmiksować razem z dynią. Następnie utrzeć dwa żółtka z resztą cukru, śmietaną i połączyć z masą dyniową. Dodać mąkę ziemniaczaną, ubite na sztywno białka, cynamon do smaku i lekko wymieszać. 2/3 ciasta wyłożyć formę posypaną wiórkami kokosowymi, wylać masę dyniową. Górę placka posypać resztą startego dobrze schłodzonego ciasta. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 50 minut.