Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiamy ciasta z owocami ,a już z jabłkami to w ogóle :P ta propozycja z pewnością Wam się spodoba.
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 316
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9615
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6027
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2643
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 316
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9615
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6027
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2643
Składniki
Mąkę wsypujemy do miski ,siekamy z zimnym masłem i żółtkiem. Ręką zagniatamy na gładką masę dodając odrobinę zimnego mleka. Ciasto cienko rozwałkowujemy (najlepiej na folii ,będzie nam łatwiej przełożyć do formy) ,przekładamy do formy ,nakłuwamy widelcem ,przykrywamy folią aluminiową ,wysypujemy na nią fasolę i zapiekamy 10 min w temperaturze 180°C. Podpieczone ciasto wyciągamy.
Podczas zapiekania ciasta jabłka obieramy ,przekrawamy na pół ,wydrążamy gniazda nasienne i kroimy na 2 mm plasterki. Tak pokrojone owoce przekładamy na ciasto ,układamy je na tzw zakładkę. Śmietankę ,jajka ,mąkę ,cukier i cynamon miksujemy i wylewamy na jabłka. Tarte pieczemy 40 min w temperaturze 180°C. Następnie wyciągamy z piekarnika i zostawiamy do przestygnięcia (by masa budyniowa się związała).