Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że biorą czynny udział w ich produkcji.
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 82
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 186
Składniki
Składniki na ciasto szybko zagniatamy, podsypując mąką. Następnie dzielimy je na 2 lub 3 części i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po upływie wyznaczonego czasu, na podsypanym mąką blacie, wałkujemy ciasto (każdą część osobno – podczas obróbki całego ciasto szybko uzyskałoby ono temperaturę pokojową i kleiło się) na grubość około 0,5 cm, wykrawamy ciasteczka – dowolny kształt, jedne z dziurką w środku, a tyle samo drugich bez otworu. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy i pieczemy około 10 minut w temperaturze 190 stopni, aż się zarumienią. Upieczone ciasteczka bez dziurki smakujemy ulubionym nadzieniem i przykrywamy ciasteczkiem z dziurką, lekko dociskając. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.