Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że biorą czynny udział w ich produkcji.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 64
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 42
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9303
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 64
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 42
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9303
Składniki
Składniki na ciasto szybko zagniatamy, podsypując mąką. Następnie dzielimy je na 2 lub 3 części i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po upływie wyznaczonego czasu, na podsypanym mąką blacie, wałkujemy ciasto (każdą część osobno – podczas obróbki całego ciasto szybko uzyskałoby ono temperaturę pokojową i kleiło się) na grubość około 0,5 cm, wykrawamy ciasteczka – dowolny kształt, jedne z dziurką w środku, a tyle samo drugich bez otworu. Ciasteczka przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zachowując odstępy i pieczemy około 10 minut w temperaturze 190 stopni, aż się zarumienią. Upieczone ciasteczka bez dziurki smakujemy ulubionym nadzieniem i przykrywamy ciasteczkiem z dziurką, lekko dociskając. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.