Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, bardzo kokosowe małe co nieco do kawy czy herbaty. Przygotowanie takich ciasteczek to świetna zabawa nie tylko dla dzieci.
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 183
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 582
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 625
Pyszne danie z brukselki i innych pieczonych warzyw z dodatkiem boczku z kasz...
Odsłon: 183
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 582
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 625
Składniki
Mąkę, wiórki kokosowe, cukry mieszamy ze sobą. Robimy dołeczek i dokładamy resztę produktów – posiekane masło, śmietanę i żółtka. Całość zagniatamy na gładkie ciasto. Owijamy folia spożywczą i chłodzimy w zamrażarce przez 20 minut. Po tym czasie blat obsypujemy mąką. Ciasto rozwałkowujemy na placek grubości ok. 5 mm. Wycinamy ciasteczka. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy z termoobiegiem w temperaturze 180*C przez 10 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu przekładamy marmoladą.