Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche i smaczne. Przechowuj je w foliowym woreczku.
Większa miska, waga kuchenna, nóż, pałka do ucierania, blaszki do pieczenia, papier do pieczenia
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 139
Składniki
Czekoladę pokrój na małe kawałki. Małe rodzynki nie musisz kroić, większe pokrój na mniejsze kawałki. Zamiast rodzynek możesz dodać suszoną żurawinę .
Miękkie masło utrzyj w misce. Następnie dodaj cukier, ucieraj jeszcze chwilkę . Dodaj żółtka, ucieraj, aż składniki się dokładnie połączą ze sobą .
Teraz wsyp przesianą mąkę , mieszaj drewnianą łyżką . Pod koniec mieszania dodaj rodzynki i czekoladę , wymieszaj łyżką .
Z ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, a następnie spłaszcz je lekko palcami. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach ( ciastka nie wyrastają zbyt wiele ).
Piec w 180 C przez około 20 minut. Ciastka powinny się tylko leciutko zarumienić z wierzchu. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Smacznego !