Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo kruche i smaczne. Przechowuj je w foliowym woreczku.
Większa miska, waga kuchenna, nóż, pałka do ucierania, blaszki do pieczenia, papier do pieczenia
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2050
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4039
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4012
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 679
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2050
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4039
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4012
Składniki
Czekoladę pokrój na małe kawałki. Małe rodzynki nie musisz kroić, większe pokrój na mniejsze kawałki. Zamiast rodzynek możesz dodać suszoną żurawinę .
Miękkie masło utrzyj w misce. Następnie dodaj cukier, ucieraj jeszcze chwilkę . Dodaj żółtka, ucieraj, aż składniki się dokładnie połączą ze sobą .
Teraz wsyp przesianą mąkę , mieszaj drewnianą łyżką . Pod koniec mieszania dodaj rodzynki i czekoladę , wymieszaj łyżką .
Z ciasta uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego, a następnie spłaszcz je lekko palcami. Układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w niewielkich odstępach ( ciastka nie wyrastają zbyt wiele ).
Piec w 180 C przez około 20 minut. Ciastka powinny się tylko leciutko zarumienić z wierzchu. Po upieczeniu odstaw do wystudzenia.
Smacznego !