Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka w kształcie zajączków i kurczaczków :) Pyszne!
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 73
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 73
Składniki
Płatki migdałowe zmielić. Masło, cukier puder, żółtka, cukier waniliowy, mąkę, zmielone migdały połączyć i zagnieść ciasto. Pod koniec wyrabiania dodać aromat migdałowy. Zagniecione ciasto owinąć folią i schłodzić w lodówce (min. 30 minut). Następnie ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i foremkami wycinać ciastka. Ciasteczka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 15 minut w temp. 200°C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Za pomocą wykałaczki dekorować ciastka.