Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka owsiane chodziły za mną od dawna. Przejrzałam Smakerowe przepisy, poszperałam w spiżarni i na zdjęciu efekt. Pyszne, kruchutkie, rozpływają się w ustach, ale nie przy pieczeniu. I ta frajda dla dzieci ze zgniatania kulek widelcem. Polecam.
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1336
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4400
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 134
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1336
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 76
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4400
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 134
Składniki
Do miski dać tłuszcz pokrojony w niewielką kostkę (ma mieć temperaturę pokojową), mąkę, płatki, sól i cukry - rozetrzeć wszystko w dłoniach ''''na piasek''''. Dodać kokosy, rodzynki i żółtka - zagnieść ciasto z wyglądu jak kruche. Włożyć do lodówki na 1/2 h.
Z ciasta formować kulki wielkości małych orzechów włoskich, układać na blasze, zgniatać widelcem na grubość ok. 1/2 cm. Ciastka nie rozpływają się przy pieczeniu.
Piec ok. 15 minut w temp. 130 stopni, termoobieg, na złoty kolor. Pozostawić na blaszce do wystygnięcia.
Smacznego. :)