Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciastka owsiane chodziły za mną od dawna. Przejrzałam Smakerowe przepisy, poszperałam w spiżarni i na zdjęciu efekt. Pyszne, kruchutkie, rozpływają się w ustach, ale nie przy pieczeniu. I ta frajda dla dzieci ze zgniatania kulek widelcem. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1651
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16254
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6550
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14240
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1651
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16254
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6550
Składniki
Do miski dać tłuszcz pokrojony w niewielką kostkę (ma mieć temperaturę pokojową), mąkę, płatki, sól i cukry - rozetrzeć wszystko w dłoniach ''''na piasek''''. Dodać kokosy, rodzynki i żółtka - zagnieść ciasto z wyglądu jak kruche. Włożyć do lodówki na 1/2 h.
Z ciasta formować kulki wielkości małych orzechów włoskich, układać na blasze, zgniatać widelcem na grubość ok. 1/2 cm. Ciastka nie rozpływają się przy pieczeniu.
Piec ok. 15 minut w temp. 130 stopni, termoobieg, na złoty kolor. Pozostawić na blaszce do wystygnięcia.
Smacznego. :)