Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz smak sezamu, chałwy to wypróbuj przepis. Ciasteczka są kruche i pyszne a wykonanie ich zajmuje dosłownie chwilę.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Wszystkie składniki łączymy ze sobą w kulę. Gdyby ciasto nie chciało się kleić, dodajemy zimnej wody. Odrywamy po kawałku ciasta i formujemy ciasteczka. Wykładamy na dużą blaszkę z papierem do pieczenia. Ciasteczka smarujemy mlekiem, posypujemy sezamem i siemieniem lnianym. Pieczemy w temp. 200 st. ok. 15 minut. Studzimy. Można posypać pudrem z ksylitolu. Smacznego :)