Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz smak sezamu, chałwy to wypróbuj przepis. Ciasteczka są kruche i pyszne a wykonanie ich zajmuje dosłownie chwilę.
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Wszystkie składniki łączymy ze sobą w kulę. Gdyby ciasto nie chciało się kleić, dodajemy zimnej wody. Odrywamy po kawałku ciasta i formujemy ciasteczka. Wykładamy na dużą blaszkę z papierem do pieczenia. Ciasteczka smarujemy mlekiem, posypujemy sezamem i siemieniem lnianym. Pieczemy w temp. 200 st. ok. 15 minut. Studzimy. Można posypać pudrem z ksylitolu. Smacznego :)