Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz smak sezamu, chałwy to wypróbuj przepis. Ciasteczka są kruche i pyszne a wykonanie ich zajmuje dosłownie chwilę.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3566
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2068
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 282
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3566
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2068
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1080
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 282
Składniki
Wszystkie składniki łączymy ze sobą w kulę. Gdyby ciasto nie chciało się kleić, dodajemy zimnej wody. Odrywamy po kawałku ciasta i formujemy ciasteczka. Wykładamy na dużą blaszkę z papierem do pieczenia. Ciasteczka smarujemy mlekiem, posypujemy sezamem i siemieniem lnianym. Pieczemy w temp. 200 st. ok. 15 minut. Studzimy. Można posypać pudrem z ksylitolu. Smacznego :)