Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz smak sezamu, chałwy to wypróbuj przepis. Ciasteczka są kruche i pyszne a wykonanie ich zajmuje dosłownie chwilę.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1060
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5618
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8739
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18057
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1060
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5618
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8739
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18057
Składniki
Wszystkie składniki łączymy ze sobą w kulę. Gdyby ciasto nie chciało się kleić, dodajemy zimnej wody. Odrywamy po kawałku ciasta i formujemy ciasteczka. Wykładamy na dużą blaszkę z papierem do pieczenia. Ciasteczka smarujemy mlekiem, posypujemy sezamem i siemieniem lnianym. Pieczemy w temp. 200 st. ok. 15 minut. Studzimy. Można posypać pudrem z ksylitolu. Smacznego :)