Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz smak sezamu, chałwy to wypróbuj przepis. Ciasteczka są kruche i pyszne a wykonanie ich zajmuje dosłownie chwilę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10396
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12840
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10396
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12840
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Składniki
Wszystkie składniki łączymy ze sobą w kulę. Gdyby ciasto nie chciało się kleić, dodajemy zimnej wody. Odrywamy po kawałku ciasta i formujemy ciasteczka. Wykładamy na dużą blaszkę z papierem do pieczenia. Ciasteczka smarujemy mlekiem, posypujemy sezamem i siemieniem lnianym. Pieczemy w temp. 200 st. ok. 15 minut. Studzimy. Można posypać pudrem z ksylitolu. Smacznego :)