Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 128
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 304
Rzodkiewki najczęściej zajadamy chrupiące jako dodatek do kanapek lub sałatek...
Odsłon: 59
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 51
Składniki
Masło wyjąć z lodówki ok 15 minut przed rozpoczęciem przygotowania ciasta. Do miski przesiać mąkę oraz proszek do pieczenia.Dodać pozostałe składniki. Ciasto wyrobić na gładką i jednolitą masę. ( Ciasto odchodzi od rąk i nie jest klejące). Ciasto przekładam do maszynki. Wyciskam bezpośrednio na blaszkę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem. Nie stosuje papieru, ponieważ wtedy ciasteczka nie chcą się wyciskać. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez ok 10-12 minut. Ciastka jedliśmy przez cały tydzień i nie straciły na smaku oraz chrupkości. Przechowuje w metalowej puszcze z przykrywką.