Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasteczka wyciskane przez maszynkę
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24955
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24955
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
Masło wyjąć z lodówki ok 15 minut przed rozpoczęciem przygotowania ciasta. Do miski przesiać mąkę oraz proszek do pieczenia.Dodać pozostałe składniki. Ciasto wyrobić na gładką i jednolitą masę. ( Ciasto odchodzi od rąk i nie jest klejące). Ciasto przekładam do maszynki. Wyciskam bezpośrednio na blaszkę do pieczenia wysmarowaną tłuszczem. Nie stosuje papieru, ponieważ wtedy ciasteczka nie chcą się wyciskać. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez ok 10-12 minut. Ciastka jedliśmy przez cały tydzień i nie straciły na smaku oraz chrupkości. Przechowuje w metalowej puszcze z przykrywką.