Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasteczka, w kształcie pierożków, bardzo słodkie, bardzo pyszne, przełamane kwaśnymi owocami. Polecam upiec na podwieczorek.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4835
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13131
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5772
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7376
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4835
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13131
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5772
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7376
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia.
Na stolnicy lekko posypanej mąką wałkujemy ciasto. Za pomocą szklanki wykrawamy krążki. Na każdy krążek nakładamy po porcji owoców i cukru trzcinowego. Składamy na pół formując pierogi. Widelcem robimy na brzegach wzorek.
Pierożki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem.
Następnie ciasteczka pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15 minut do zrumienienia.
Gotowe ciasteczka studzimy, oprószamy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wyjdzie około 16-20 pierożków w zależności jak grubo rozwałkujemy ciasto i jaką szklanką będziemy wykrawać.