Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-06-2012
Kruche, słodkie ciasteczka idealne dla dzieci lub do herbaty.
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 29
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 84
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 128
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5312
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 141
Mięsno warzywna potrawa z mleczkiem kokosowym i kurkumą. Podajemy z makaronem.
Odsłon: 29
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 84
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 128
Nuggetsy to bardzo popularny fast food. Poniżej w wersji light. Kurczak w chr...
Odsłon: 5312
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 141
Składniki
Masło miksujemy na jasną masę i dodajemy stopniowo cukier puder cały czas miksując. Następnie dodajemy żółtka i ekstrakt z wanilii, mieszamy do połączenia. Mąkę pszenną razem z mąką ziemniaczaną oraz solą dodajemy do masła, łączmy. Z masy kształtujemy kuleczki ok. 8 g i palcem robimy wgłębienia, aż do końca ciasteczka inaczej w trakcie pieczenia wgłębienie będzie bardzo niewielkie. Ciasteczka przekładamy na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C, pieczemy ok. 15 min. do lekkiego zarumienienia. Ciasteczka studzimy, następnie we wgłębienie nakładamy za pomocą szprycy lub końcówki do dekoracji marmoladę. Smacznego.