Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kruche ciasteczka z galaretką.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9966
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8989
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6369
Składniki
Na stolnicy usypać z mąki kopczyk. Pośrodku zrobić dołek i wrzucić do niego żółtka, oba cukry, skórkę z cytryny oraz migdały. Dookoła rozłożyć płatki masła. Zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i odstawić do lodówki na ok. 2 godziny. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Ciasto cienko rozwałkować i wyciąć ciasteczka np. serduszko. W połowie serduszek wyciąć w środku mniejsze serduszko, żeby powstała ramka. Piec na złoty kolor przez ok. 10 minut. Galaretkę rozpuścić w 250 ml wody, gdy będzie już tężejąca wlewać do ciasteczek. Na pełnym ciasteczku, położyć ciasteczko z okienkiem i w okienko wlać galaretkę. ciasteczek nie można zbyt długo przechowywać, bo będzie się psuć galaretka.