Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi lentilkami.
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 625
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 486
Zupa na rosole z niedzieli to idealna propozycja na pożywne i pyszne danie, k...
Odsłon: 625
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 486
Składniki
Przygotować ciasto kruche: Z mąki, cukru pudru, masła (pokrojonego na małe kawałki), jajka i szczypty soli zagnieść jednolite ciasto. Z ciasta uformować kulę, lekko ją spłaszczyć i owinąć w folię spożywczą. Wstawić do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzone ciasto wałkować, podsypując blat mąką, na grubość około 3- 4 mm i wykrawać większą foremką dowolne kształty. Ciasteczka przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym ciasteczku ułożyć po kilka lentilek. Ciasteczka piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C, grzałka góra- dół. Ciasteczka pozostawić na blasze do ostygnięcia.