Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, ale nie twarde, posypane migdałami ciasteczka. Zrobicie je w pół godziny!
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8568
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 859
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 912
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 118
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8568
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 859
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 912
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 118
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po kolei resztę składników. Zagniatamy ręcznie lub z pomocą miksera chwilkę, jedynie do połączenia składników. Z ciasta odrywamy kawałki, formujemy kulki, spłaszczamy lekko i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z tej porcji wyszło mi 16 szt. Ciastka rozkładamy w dużych odległościach od siebie, aby się nie skleiły. Na każde ciasteczko wykładamy trochę płatków migdałowych, posypujemy cukrem i lekko dociskamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasteczka muszą ostygnąć, a najlepsze są następnego dnia