Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, ale nie twarde, posypane migdałami ciasteczka. Zrobicie je w pół godziny!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1193
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 916
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 502
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 1193
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 916
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 502
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po kolei resztę składników. Zagniatamy ręcznie lub z pomocą miksera chwilkę, jedynie do połączenia składników. Z ciasta odrywamy kawałki, formujemy kulki, spłaszczamy lekko i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z tej porcji wyszło mi 16 szt. Ciastka rozkładamy w dużych odległościach od siebie, aby się nie skleiły. Na każde ciasteczko wykładamy trochę płatków migdałowych, posypujemy cukrem i lekko dociskamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasteczka muszą ostygnąć, a najlepsze są następnego dnia