Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche, ale nie twarde, posypane migdałami ciasteczka. Zrobicie je w pół godziny!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po kolei resztę składników. Zagniatamy ręcznie lub z pomocą miksera chwilkę, jedynie do połączenia składników. Z ciasta odrywamy kawałki, formujemy kulki, spłaszczamy lekko i kładziemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z tej porcji wyszło mi 16 szt. Ciastka rozkładamy w dużych odległościach od siebie, aby się nie skleiły. Na każde ciasteczko wykładamy trochę płatków migdałowych, posypujemy cukrem i lekko dociskamy. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasteczka muszą ostygnąć, a najlepsze są następnego dnia