Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka, pozostają długo świeże. Szybkie do wykonania.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1376
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12718
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1376
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12718
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 5 mm, pokrój na kwadraty o boku ok. 8 cm.
Na każdy kwadrat nałóż na środek 1 łyżeczkę powideł.
Narożniki każdego kwadratu ciasta zawijaj do środka w kopertę, smarując każdy delikatnie białkiem, żeby łatwiej ciasto się skleiło.
Ciastka ułóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 - 20 minut w temperaturze ok. 175-180 stopni, aż ciastka osiągną złoty kolor.
Jeszcze ciepłe ciastka oprósz cukrem pudrem. Z tej porcji otrzymamy około 18-20 ciasteczek. Smacznego!