Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka, pozostają długo świeże. Szybkie do wykonania.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27965
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5626
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27965
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 5 mm, pokrój na kwadraty o boku ok. 8 cm.
Na każdy kwadrat nałóż na środek 1 łyżeczkę powideł.
Narożniki każdego kwadratu ciasta zawijaj do środka w kopertę, smarując każdy delikatnie białkiem, żeby łatwiej ciasto się skleiło.
Ciastka ułóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 - 20 minut w temperaturze ok. 175-180 stopni, aż ciastka osiągną złoty kolor.
Jeszcze ciepłe ciastka oprósz cukrem pudrem. Z tej porcji otrzymamy około 18-20 ciasteczek. Smacznego!