Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasteczka, pozostają długo świeże. Szybkie do wykonania.
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 29
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 336
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 875
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 29
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 336
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 875
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj na placek o grubości ok. 5 mm, pokrój na kwadraty o boku ok. 8 cm.
Na każdy kwadrat nałóż na środek 1 łyżeczkę powideł.
Narożniki każdego kwadratu ciasta zawijaj do środka w kopertę, smarując każdy delikatnie białkiem, żeby łatwiej ciasto się skleiło.
Ciastka ułóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz ok. 15 - 20 minut w temperaturze ok. 175-180 stopni, aż ciastka osiągną złoty kolor.
Jeszcze ciepłe ciastka oprósz cukrem pudrem. Z tej porcji otrzymamy około 18-20 ciasteczek. Smacznego!