Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kruche, gotowe w 15 minut, z dodatkiem budyniu bananowego. Ciasteczka są bez dodatku jajek. Na wierzchu przyjemnie chrupie upieczony migdał.
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 22
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 149
Zapiekany ser camembert w cieście chlebowym. Najlepiej jeść zaraz po wyjęciu...
Odsłon: 22
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 149
Składniki
Wychodzi 13-15 ciastek. W misce mieszamy mąkę, budyń i cukier puder. Lekko schłodzone masło kroimy w małą kostkę, czubkami palców rozcieramy masło z mąką, gdy uzyskamy kruszonkę, zlepiamy ciasto całymi dłońmi. Piekarnik rozgrzewamy do 175 C. Z ciasta odrywamy kawałki ciasta wielkości małego orzecha włoskiego, lub jeszcze mniejsze. Z kawałków forujemy kulki, przekładamy je na blachę z papierem do pieczenia i lekko rozpłaszczamy. Po środku każdego ciasteczka umieszczamy migdał i lekko go dociskamy.
Ciasteczka pieczemy około 25 minut, będą jeszcze jasne.