Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
I znów nas naszło na deser z orzechami. Tym razem kruchutkie ciasteczka z pyszną bezą orzechową.
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 17
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 21
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 12
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 176
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 17
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 21
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 12
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 176
Składniki
Na stolnicy siekamy mąkę z żółtkami i margaryną oraz cukrem pudrem. Dodajemy następnie 2 -3 łyżki śmietany by zlepić ciasto. Gotowe ciasto owinięte w folię spożywczą wkładamy na 10 minut do zamrażalki. W tym czasie prażymy w piekarniku orzechy kilka minut, następnie mielimy je w maszynce. Ubijamy 3 białka na sztywno z cukrem, pod koniec dodajemy orzechy i dokładnie mieszamy. Ciasto wałkujemy na cienki placek, szklanką wycinamy kółka, na środek każdego nakładamy łyżeczkę bezy. Zlepiamy ciasto w czterech miejscach tworząc taką poduszeczkę.
Ciasteczka wstawiamy do piekarnika na 20-30 minut i pieczemy w 170 stopniach na złoty kolor. SMACZNEGO