Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te drobne i bardzo kruche ciasteczka zrobiłam przez przypadek. Ciastka wyszły bardzo kruche i delikatne. Polecam
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1296
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1741
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 143
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 539
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1296
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1741
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 143
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 539
Składniki
Wszystkie składniki wsypuję do malaksera i ucierając dodaję najpierw żółtka, następnie masło pokrojone na kawałki a na końcu pokruszona chałwę. Ciasto powinno być dość luźnej konsystencji. Masę przekładam do maszynki z odpowiednią końcówką- rzecz gustu- i wyciskam na blachę niewielkie ciasteczka. Piekarnik nagrzewam do 200'C i wstawiam ciasteczka na około 10 minut. Wyjmuję, gorące przekładam na deskę i od razu posypuję cukrem pudrem.