Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zamiast masła nieco zdrowsze i mniej tłuste mleko kokosowe świetnie sprawdziło się w kruchym cieście np. do tart, szarlotki lub placka ze śliwkami
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 281
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8779
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 523
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 281
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8779
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 523
Składniki
Na stolnicy wysypuję mąkę, cukier, cukier waniliowy domowym sposobem, wbijam żółtka jaj, dodaję mleko kokosowe i zagniatam. Ciasto wyrabiam dość szybko, mocno uciskając. Zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na jakiś kwadrans (albo 2 jak zapomnę :) przed wykorzystaniem do wypieku. Często kawałek ciasta zamrażam do wykorzystania w późniejszym czasie - kiedy zajdzie potrzeba, wyciągam z zamrażarki i przygotowuję coś słodkiego w 10 minut, np aronię pod kruszonką :)
Często kawałek ciasta zamrażam do wykorzystania w późniejszym czasie - kiedy zajdzie potrzeba, wyciągam z zamrażarki i przygotowuję coś słodkiego w 10 minut, np cramble (owoce pod kruszonką:)