Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zamiast masła nieco zdrowsze i mniej tłuste mleko kokosowe świetnie sprawdziło się w kruchym cieście np. do tart, szarlotki lub placka ze śliwkami
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15173
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4173
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8945
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1735
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15173
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 4173
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8945
Składniki
Na stolnicy wysypuję mąkę, cukier, cukier waniliowy domowym sposobem, wbijam żółtka jaj, dodaję mleko kokosowe i zagniatam. Ciasto wyrabiam dość szybko, mocno uciskając. Zawijam w folię spożywczą i wkładam do lodówki na jakiś kwadrans (albo 2 jak zapomnę :) przed wykorzystaniem do wypieku. Często kawałek ciasta zamrażam do wykorzystania w późniejszym czasie - kiedy zajdzie potrzeba, wyciągam z zamrażarki i przygotowuję coś słodkiego w 10 minut, np aronię pod kruszonką :)
Często kawałek ciasta zamrażam do wykorzystania w późniejszym czasie - kiedy zajdzie potrzeba, wyciągam z zamrażarki i przygotowuję coś słodkiego w 10 minut, np cramble (owoce pod kruszonką:)