Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dla wielbicieli dyni. Banalnie proste do przygotowania, tanie, idealne na jesienne wieczory :)
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15007
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 144
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 81
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 15007
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 144
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 81
Składniki
Make pomieszac z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce zmiksowac margaryne na puch, dodac jajka i wszystko razem ubic. Do masy dodac suche skladniki i recznie wyrobic ciasto- odstawic je na 30 minut do lodowki. Dynie zetrzec na tarce o duzych oczkach, dodac cynamon i cukier do smaku. Forme (u mnie 32x 45cm) wysmarowac margaryna i posypac maka. Polowe ciasta rozwalkowac i wylozyc spod i brzegi blaszki. Na to wylozyc nadzienie. Rozwalkowac pozostala czesc ciasta i przykryc nadzienie. Ciasto ponakluwac widelcem dosc gesto. Piec do zrumienienia (ok 40 minut) w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypac cukrem pudrem.