Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dla wielbicieli dyni. Banalnie proste do przygotowania, tanie, idealne na jesienne wieczory :)
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5938
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 802
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5938
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 705
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 802
Składniki
Make pomieszac z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce zmiksowac margaryne na puch, dodac jajka i wszystko razem ubic. Do masy dodac suche skladniki i recznie wyrobic ciasto- odstawic je na 30 minut do lodowki. Dynie zetrzec na tarce o duzych oczkach, dodac cynamon i cukier do smaku. Forme (u mnie 32x 45cm) wysmarowac margaryna i posypac maka. Polowe ciasta rozwalkowac i wylozyc spod i brzegi blaszki. Na to wylozyc nadzienie. Rozwalkowac pozostala czesc ciasta i przykryc nadzienie. Ciasto ponakluwac widelcem dosc gesto. Piec do zrumienienia (ok 40 minut) w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypac cukrem pudrem.