Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto dla wielbicieli dyni. Banalnie proste do przygotowania, tanie, idealne na jesienne wieczory :)
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31276
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14404
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1380
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31276
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14404
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1380
Składniki
Make pomieszac z cukrem i proszkiem do pieczenia. W drugiej misce zmiksowac margaryne na puch, dodac jajka i wszystko razem ubic. Do masy dodac suche skladniki i recznie wyrobic ciasto- odstawic je na 30 minut do lodowki. Dynie zetrzec na tarce o duzych oczkach, dodac cynamon i cukier do smaku. Forme (u mnie 32x 45cm) wysmarowac margaryna i posypac maka. Polowe ciasta rozwalkowac i wylozyc spod i brzegi blaszki. Na to wylozyc nadzienie. Rozwalkowac pozostala czesc ciasta i przykryc nadzienie. Ciasto ponakluwac widelcem dosc gesto. Piec do zrumienienia (ok 40 minut) w temperaturze 180 stopni. Po wystudzeniu posypac cukrem pudrem.