Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z budyniem i jabłkami jest proste w przygotowaniu i mega smaczne. Polecam wypróbowanie przepisu.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1169
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 205
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2227
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4280
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1169
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 205
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2227
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4280
Składniki
Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Ciasto owijamy w folię spożywczą i chowamy o lodówki na 1 godzinę.
Do rondelka wlewamy 3 szklanki mleka i wsypujemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia. Do pozostałego mleka wsypujemy proszek budyniowy, mieszamy. Wlewamy do mleka, cały czas mieszamy aż powstanie gęsta masa. Gdy budyń zacznie się gotować zdejmujemy z palnika.
Jabłka obieramy i kroimy w piórka. Na blaszkę 20/30 cm wykładamy jedną część ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy 10-15 minut. Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka, budyń i drugą części ciasta. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)