Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z budyniem i jabłkami jest proste w przygotowaniu i mega smaczne. Polecam wypróbowanie przepisu.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11766
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Ciasto owijamy w folię spożywczą i chowamy o lodówki na 1 godzinę.
Do rondelka wlewamy 3 szklanki mleka i wsypujemy cukier. Doprowadzamy do wrzenia. Do pozostałego mleka wsypujemy proszek budyniowy, mieszamy. Wlewamy do mleka, cały czas mieszamy aż powstanie gęsta masa. Gdy budyń zacznie się gotować zdejmujemy z palnika.
Jabłka obieramy i kroimy w piórka. Na blaszkę 20/30 cm wykładamy jedną część ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni i pieczemy 10-15 minut. Na podpieczone ciasto wykładamy jabłka, budyń i drugą części ciasta. Pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Smacznego ;)