Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i proste w wykonaniu ciasto. Można je przygotować na szybki podwieczorek lub dla niespodziewanych gości. Pysznie pachnie cynamonem i truskawkami. Bardzo polecam, upieczcie koniecznie.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85142
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2438
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9938
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3863
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7046
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85142
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2438
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9938
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3863
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7046
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie formujemy kulę i wkładamy do lodówki na pół godziny do schłodzenia.
Po tym czasie ciasto wałkujemy i wykładamy do blaszki o wymiarach około 21 cm x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto nakłuwamy widelcem i oprószamy bułką tartą. Truskawki myjemy, dokładnie osuszamy, usuwamy szypułki i przekrawamy je na pół, następnie układamy je w rzędach na cieście.
Ciasto pieczemy około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Gotowe i upieczone, studzimy, kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Blaszka o wymiarach około 21 cm x 25 cm Ciasto można pokroić na około 16 kawałków.