Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, lekko kwaskowate ciasto. Wzorem dla mnie był pleśniak. Jednak moje ciasto nieco się od niego różni.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5770
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8939
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8076
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5553
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5770
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8939
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8076
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5553
Składniki
Mąkę przesiać. Dodać pokrojone masło, żółtka, proszek do pieczenia. Posiekać wszystkie składniki razem. Zagnieść ciasto. Podzielić na trzy części. Dać do lodówki na 1-2 godziny. Przygotować foremkę o wymiarach 24x24 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia. Jedną częścią wylepić dno foremki. Nałożyć umyte i osuszone owoce. Pokruszyć lub zetrzeć na tarce drugą część. Następna warstwa to znów czarna porzeczka. Można na nią dać pianę z ubitych białek z cukrem, ja tego nie zrobiłam- potrzebowałam białka do innego dania. Na wierzch ostatnia, pokruszona warstwa ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku 45-50 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.