Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1634
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1528
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1634
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1528
Składniki
Z podanych składników zagnieśc ciasto. Obrane jabłka zetrzec na grubej tarce, wymieszac z cynamonem, osączyc. Prodiż lub formę wyłożyc papierem do pieczenia. Ulożyc na nim 3/4 ciasta, posmarowac białkiem lub posypac tartą bułką, wyłożyc na to masę jabłkową. Z reszty ciasta uformowac cienkie wałeczki i układac w kratkę na jabłkach (lub rwac drobne kawałeczki i zakryc masę. Piec ok. 30-40 minut. Smacznego.