Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113044
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 418
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 762
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 572
Składniki
Z podanych składników zagnieśc ciasto. Obrane jabłka zetrzec na grubej tarce, wymieszac z cynamonem, osączyc. Prodiż lub formę wyłożyc papierem do pieczenia. Ulożyc na nim 3/4 ciasta, posmarowac białkiem lub posypac tartą bułką, wyłożyc na to masę jabłkową. Z reszty ciasta uformowac cienkie wałeczki i układac w kratkę na jabłkach (lub rwac drobne kawałeczki i zakryc masę. Piec ok. 30-40 minut. Smacznego.