Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety na zdjęciu jest "zakalec"-w takcie pieczenia spodu skończył mi się gaz w butli;/Ale całokształt był zadowalający
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 465
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 66
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 842
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 246
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 465
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 66
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 842
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 246
Składniki
Z mleka,cukrów, mąki tortowej i kartoflanki gotujemy budyń.Margarynę lub masło dokładnie miksujemy i dodajemy po łyżce dobrze wystudzonego budyniu.Krem wykładamy na wystudzony kruchy spód rozsmarowując na tyle dokładnie, by zakleić szczelinę między blaszką a ciastem.
Na krem wykładamy dokładnie odsączone owoce (gruszki pokroiłam w kostkę).Soki z owoców zlewamy w jedno naczynie i uzupełniamy wodą do ilości 1,1 litra.Podgrzewamy na tyle mocno by rozpuścić w nim 3 galaretki.Tężejącą galaretką zalewamy ciasto i do lodówki na minimum 3 godziny.