Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety na zdjęciu jest "zakalec"-w takcie pieczenia spodu skończył mi się gaz w butli;/Ale całokształt był zadowalający
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 256
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Z mleka,cukrów, mąki tortowej i kartoflanki gotujemy budyń.Margarynę lub masło dokładnie miksujemy i dodajemy po łyżce dobrze wystudzonego budyniu.Krem wykładamy na wystudzony kruchy spód rozsmarowując na tyle dokładnie, by zakleić szczelinę między blaszką a ciastem.
Na krem wykładamy dokładnie odsączone owoce (gruszki pokroiłam w kostkę).Soki z owoców zlewamy w jedno naczynie i uzupełniamy wodą do ilości 1,1 litra.Podgrzewamy na tyle mocno by rozpuścić w nim 3 galaretki.Tężejącą galaretką zalewamy ciasto i do lodówki na minimum 3 godziny.