Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niestety na zdjęciu jest "zakalec"-w takcie pieczenia spodu skończył mi się gaz w butli;/Ale całokształt był zadowalający
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113094
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 488
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 827
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113094
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 488
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 827
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Składniki
Z mleka,cukrów, mąki tortowej i kartoflanki gotujemy budyń.Margarynę lub masło dokładnie miksujemy i dodajemy po łyżce dobrze wystudzonego budyniu.Krem wykładamy na wystudzony kruchy spód rozsmarowując na tyle dokładnie, by zakleić szczelinę między blaszką a ciastem.
Na krem wykładamy dokładnie odsączone owoce (gruszki pokroiłam w kostkę).Soki z owoców zlewamy w jedno naczynie i uzupełniamy wodą do ilości 1,1 litra.Podgrzewamy na tyle mocno by rozpuścić w nim 3 galaretki.Tężejącą galaretką zalewamy ciasto i do lodówki na minimum 3 godziny.