Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite ciasto, mega kruche, słodkie i pachnące cynamonem. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1430
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1788
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9098
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1430
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1788
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9098
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do miski wrzucamy wszystkie składniki i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę 33 x 20 cm. Podpiekamy na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Gruszki obieramy i kroimy w piórka, układamy na cieście. Posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem.
Pianka; Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając. Następnie powoli wsypujemy proszek budyniowy cały czas miksując aż się dobrze rozpuści. Na koniec małą strużką wlewamy olej nie przerywając miksowania. Na gruszki wykładamy piankę, na to wykładamy pozostałą część ciasta. Pieczemy 35-40 min w 180 stopniach. Smacznego ;)