Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite ciasto, mega kruche, słodkie i pachnące cynamonem. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21027
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 119
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 272
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21027
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 119
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 272
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do miski wrzucamy wszystkie składniki i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę 33 x 20 cm. Podpiekamy na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Gruszki obieramy i kroimy w piórka, układamy na cieście. Posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem.
Pianka; Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając. Następnie powoli wsypujemy proszek budyniowy cały czas miksując aż się dobrze rozpuści. Na koniec małą strużką wlewamy olej nie przerywając miksowania. Na gruszki wykładamy piankę, na to wykładamy pozostałą część ciasta. Pieczemy 35-40 min w 180 stopniach. Smacznego ;)