Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowite ciasto, mega kruche, słodkie i pachnące cynamonem. Polecam wypróbowanie przepisu. Smacznego ;)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326385
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12072
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16807
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5480
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326385
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12072
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16807
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5480
Składniki
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Do miski wrzucamy wszystkie składniki i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Jedną część wykładamy na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę 33 x 20 cm. Podpiekamy na złoty kolor w temperaturze 190ºC przez około 20 minut. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia.
Gruszki obieramy i kroimy w piórka, układamy na cieście. Posypujemy cukrem waniliowym i cynamonem.
Pianka; Białka ubijamy na sztywno, dodajemy stopniowo cukier dalej ubijając. Następnie powoli wsypujemy proszek budyniowy cały czas miksując aż się dobrze rozpuści. Na koniec małą strużką wlewamy olej nie przerywając miksowania. Na gruszki wykładamy piankę, na to wykładamy pozostałą część ciasta. Pieczemy 35-40 min w 180 stopniach. Smacznego ;)