Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z pianką i śliwką w czekoladzie to fajna propozycja na szybkie i efektowne ciasto.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1827
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 331
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 625
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1357
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1827
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 331
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 625
Składniki
Ciasto; Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia. Dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części. Blachę o wym. 25 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy jedną część ciasta, drugą chowamy do lodówki. Na ciasto układamy śliwki w czekoladzie.
Pianka; Białka ubijamy na sztywno, następnie dodajemy cukier i miksujemy na małych obrotach. Wsypujemy proszek budyniowy i wlewamy po mału olej cały czas miksując na małych obrotach. Przygotowaną piankę wlewamy na śliwki, na koniec trzemy na tarce drugą część ciasta. Pieczemy w 190 stopniach przez 40-45 minut. Smacznego ;)