Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z porzeczką
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7009
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30557
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29280
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7009
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30557
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29280
Składniki
Porzeczki wymieszać z cukrem i mąką. Do miski wsypać mąkę, cukier, )proszek do pieczenia jeśli używasz) i wymieszać . Dodać masło i jajko, wyrobić jednolite ciasto.
Ciasto równomiernie wyłożyć na dno formy o wymiarach 28x23 cm wysypać przygotowane porzeczki, wyrównać. Resztę ciasta zostawić na kruszonkę, którą posypać owoce od góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 40 minut.