Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z porzeczką
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5567
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48066
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5567
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48066
Składniki
Porzeczki wymieszać z cukrem i mąką. Do miski wsypać mąkę, cukier, )proszek do pieczenia jeśli używasz) i wymieszać . Dodać masło i jajko, wyrobić jednolite ciasto.
Ciasto równomiernie wyłożyć na dno formy o wymiarach 28x23 cm wysypać przygotowane porzeczki, wyrównać. Resztę ciasta zostawić na kruszonkę, którą posypać owoce od góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 40 minut.