Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kruche ciasto z porzeczką
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Porzeczki wymieszać z cukrem i mąką. Do miski wsypać mąkę, cukier, )proszek do pieczenia jeśli używasz) i wymieszać . Dodać masło i jajko, wyrobić jednolite ciasto.
Ciasto równomiernie wyłożyć na dno formy o wymiarach 28x23 cm wysypać przygotowane porzeczki, wyrównać. Resztę ciasta zostawić na kruszonkę, którą posypać owoce od góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190C, piec ok. 40 minut.