Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche ciasto ze śliwkami.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą za pomocą miksera do konsystencji mokrego piasku. Następnie zagnieść ciasto w kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
Śliwki umyć, osuszyć przekroić na pół. Usunąć pestki. Dodać mąkę ziemniaczaną i cukier. Dokładnie wymieszać. Blaszkę boku 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wylepić 3/4ciasta, posypać bułką tartą na to ułożyć śliwki rozcięciami do góry (mąka i cukier które nie przykleją się do owoców, rozsypać bezposredni na śliwki). zetrzeć resztę ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180° i piec około 45 min. Studzić na kracie. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Idealnie smakuje w połączeniu z lodami Smacznego