Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche ciasto ze śliwkami.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5299
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą za pomocą miksera do konsystencji mokrego piasku. Następnie zagnieść ciasto w kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
Śliwki umyć, osuszyć przekroić na pół. Usunąć pestki. Dodać mąkę ziemniaczaną i cukier. Dokładnie wymieszać. Blaszkę boku 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wylepić 3/4ciasta, posypać bułką tartą na to ułożyć śliwki rozcięciami do góry (mąka i cukier które nie przykleją się do owoców, rozsypać bezposredni na śliwki). zetrzeć resztę ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180° i piec około 45 min. Studzić na kracie. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Idealnie smakuje w połączeniu z lodami Smacznego