Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche ciasto ze śliwkami.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336562
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3274
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422342
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2333
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336562
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3274
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422342
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2333
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą za pomocą miksera do konsystencji mokrego piasku. Następnie zagnieść ciasto w kulę, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
Śliwki umyć, osuszyć przekroić na pół. Usunąć pestki. Dodać mąkę ziemniaczaną i cukier. Dokładnie wymieszać. Blaszkę boku 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, dno wylepić 3/4ciasta, posypać bułką tartą na to ułożyć śliwki rozcięciami do góry (mąka i cukier które nie przykleją się do owoców, rozsypać bezposredni na śliwki). zetrzeć resztę ciasta. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180° i piec około 45 min. Studzić na kracie. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem. Idealnie smakuje w połączeniu z lodami Smacznego